APU SİSTEM TOPLAMAK VE İPUÇLARI...


Günümüzde Doların Artması nedeni ile ucuz ve performanslı bilgisayarlara ihtiyaç duyulmakta. Bizim ihtiyacımızı karşılayan bilgisayarlar  APU sistem                                  (EKRAN KARTSIZ) Bilgisayarlar ve İpuçları......



  Günümüzde bilindiği üzere dolar artışta ve bu durum ülkemizde bilgisayar, elektronik sektörünü olumsuz etkilemekte.

  Bu durumdan ötürü ucuz ve kaliteli (Fiyat Performans) bilgisayarlara ihtiyaç duyulmakta.
Buna çare olarak bulunan Apu Sistem (Ekran Kartsız) bilgisayarlar hayat kurtarmakta. Çünkü bu bilgisayarlarda çok pahalı olan  "ekran kartı" bulunmamakta, bu da fiyatı düşürmekte.

      Peki ekran kartı nerede? Bu durumda ekran kartını işlemciden karşılamak zorundayız, yani güçlü bir işlemciye ihtiyaç var .







      Güçlü işlemci denince akla gelen ilk işlemci tabikide AMD Ryzen serisi işlemciler geliyor ve güçlü apu sistem için gerekli özellikleri karşılıyor.
   
      Ryzen serisi işlemcilerin çekirdek sayısı fazla olduğundan ve ekran kartı bulunmadığından işlemci kendi içinde bir ekran kartı oluşturuyor ve ekran kartının gerekli olan belleğini ramlerden karşılıyor.
      Bu nedenle kullanacağımız Ramlarin MHz'i ne kadar Yüksek olursa o kadar iyi. Kullanacağımız ramler çift slotta yani 2 adet olursa daha iyi veri alışverişi olacağından bilgisayarımız daha hızlı çalışacaktır. Bunun için 4 + 4 gb ramler çift slot yerleştiriliyor. (4+4 gb olma sebebi sistem fiyatını azaltmak yani 8 + 8 gb olmamasının sebebi bütçenin uygun olmaması.)





      APU sistemin ne olduğunu ne kadar yararlı ve ucuz olduğunun anladığımıza göre Apu sitem alırsak Şimdi ve ileride ne yapmamız gerektiğini konuşabiliriz.


      Şimdi Ne Yapacağız?

      Bildiğiniz üzere APU sistemlerde ekran kartı bulunmamakta. Bu yüzden bazı (grafikleri yüksek) oyunlarda dar boğaz ve kasma yapabilir. Bunun dışında işlemciye çok fazla yük bineceğinden aşırı ısınacaktır ve kasma sıkıntısını çoğaltacaktır. Yani APU bir sistemi açtığınızda ilk 1 saat aldığınız performansı 2 saat alamazsınız. Tabii işlemciyi soğutmazsanız. İşlemcilerin stok fanları bunları başarmakta pekte iyi değildirler. (BİZDEN UYARMASI)








      APU sistemler her ne kadar ucuz ve performanslı olsa da gün geçtikçe yapacakları sizi şaşırtabilir ve üzebilir .


      Sonra Ne Yapacağız?

      Diyelim ki Elimizde bir apu sistem var ve özellikleri fotoğrafta olduğu gibi.(Fotoğraftaki gibi olma sebebi piyasada en çok kullanılan sistem olmasıdır ve yazarın bu sistem üzerinden deneyim kazanmasıdır.)






     
     Bu sisteme sahipsiniz, ekran kartı alacak paranız var ve (GTX 1050Ti) ekran kartı taktınız. İlk yapmanız gereken BİOS ekranından kartı anakarta okutmak ve okumadıysa internet üzerinden anakartı güncellemek. Bu durumda anakartı güncellemek ekran kartının okunmasını sağlar.






    Daha sonra bu sistemde 3.5 GHz olan işlemcinizi 3.7 ye OVERCLOCK yapmalısınız. Bu, ekran kartı ile daha iyi çalışmasını ve dar boğaz olmasını engeller.







     Bir daha paranız olursa, görüntüyü seviyorsanız, ilk işiniz kasanıza üç adet (ön tarafa) egzoz fanı almak. (Tavsiye Kırmızı)

     Ve gün geçtikçe elinize geçen para ile işlemcinizi güçlendirmek için sıvı soğutma almalısınız. Böylece işlemcinizi soğutmanızın kalitesine göre 5.0 GHz ye kadar yükseltebilirsiniz.

Daha sonraki işiniz ana kartınızda boş duran 2 adet Ram yuvasına 4 + 4 iki adet ram ve SSD  almak olacak. Daha sonra ise çok gerekmese de 600 ila 750 w arası powers up almak olacak .


Bu dediklerimiz her ne kadar uzunmuş gibi görünse de 1300 liraya toplayacağınız bir apu sistemi geliştirebilirsiniz ama 1300 liraya toplayacağınız gt1030 lu ya da GTX 750Ti lı bir sisteme göre çok avantajlı olacaksınız.


                        Ucuza ekran kartı nasıl alınır...(TIKLA) 

                        Yazarın Bir Önceki Yazısı...(TIKLA)

                        Yazarın Bir Sonraki Yazısı...(TIKLA)


Yorum Gönder

0 Yorumlar